27 Απριλίου 2024
  • 27 Απριλίου 2024

Ψήφος διεκδίκησης στο Μιχάλη Τζελέπη

By on 21 Σεπτεμβρίου 2009 0 499 Views


Εμείς λέμε ναι στις πολιτικές που θα δώσουν περισσότερες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεσμεύεται να μειώσει την ανεργία κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. στην τετραετία, για πλήρη διαφάνεια στις δημόσιες υπηρεσίες και διαδικασίες εξεύρεσης εργασίας, για τη διεύρυνση της κοινωνικής προστασίας για όλους, για το δικαίωμα στην κατάρτιση.

Πως θα καταπολεμηθεί η ανεργία;

Με επενδύσεις στην ποιότητα και τον άνθρωπο, με ουσιαστική στήριξη στον άνεργο. Είναι σίγουρο πως το κράτος από μόνο του δεν μπορεί να καλύψει το έλλειμμα της απασχόλησης. Εμείς θεωρούμε υποχρέωση μας να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις και ευκαιρίες απασχόλησης για όλους.

Γι’ αυτό και δίνουμε προτεραιότητα στις ενεργές πολιτικές απασχόλησης με στόχευση και εξατομικευμένη στήριξη σε ευάλωτες ομάδες όπως οι νέοι, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ηλικιωμένοι.

Θεσμοθετούμε το Διαβατήριο Ένταξης στην Επαγγελματική Ζωή για όλους. Οι νέοι έως την ηλικία των 25 ετών και οι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ έως την ηλικία των 28 ετών, θα έχουν δικαίωμα ένταξης σε προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης, επιδότησης για τη δημιουργία της δικής τους μικρής επιχείρησης και πρόσληψης σε επιχειρήσεις με 12μηνη απασχόληση για 4 έτη. Οι ασφαλιστικές εισφορές, σε ποσοστό 100% το πρώτο έτος, 75% το δεύτερο έτος, 50% το τρίτο και 25% το τέταρτο έτος, καταβάλλονται από το κράτος και από άλλους πόρους που μπορεί να εξευρεθούν μετά από συμφωνία της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές oργανώσεις. Οι ενήλικες θα έχουν δικαίωμα μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης. Θα έχουν δικαίωμα ένταξης όσοι βρίσκονται στο στάδιο προσυνταξιοδότησης, σε κοινωνικές θέσεις εργασίας σε Δήμους, σε ΜΚΟ και στις επιχειρήσεις και δικαίωμα συμμετοχής στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ηλικιωμένων για την απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων.

Από την 5η του Οκτώβρη σηκώνουμε τα μανίκια για δουλειά και αναλαμβάνουμε δράση για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας. Για να αποκτήσουν και πάλι οι Έλληνες αισιοδοξία.