9 Μαΐου 2024
  • 9 Μαΐου 2024

Αυτοδυναμία στις 4 Οκτωβρίου

By on 21 Σεπτεμβρίου 2009 0 42 Views


Στην ομιλία του επεσήμανε: «Είναι τόσο μεγάλο το θράσος της απελθούσας κυβέρνησης, τέτοια η αγανάκτηση του κόσμου που κάθε μέρα συναντώ, που μου είναι σχεδόν αδύνατο να το αποφύγω. Και πώς να το αποφύγω αφού και πάλι προσπαθεί ο κ. Καραμανλής να μας πει ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ, ε! όχι κ. Καραμανλή, ΦΤΑΝΕΙ, εμείς θα σας πούμε τι θα κάνουμε, κι εσείς όμως πρέπει να μας πείτε ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ αυτά τα πεντέμισι χρόνια, άλλωστε δεν θα σας πάρει και πολύ χρόνο!!

Ακούω όπως και σεις στα διάφορα τηλεοπτικά μέσα της δηλώσεις τους και νομίζω πως ζούνε σε άλλο κράτος. Ακούω τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης που εξαγγέλλουν, θαρρείς και έχουμε όλοι εμείς τις άπειρες καταθέσεις στις τράπεζες, για να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια.

Αυτό συμβαίνει όταν ο πολιτικός αποκόπτεται από την κοινωνία, και ζει μακριά απ΄τα προβλήματα που οι πολιτικές του δημιούργησαν. Το μόνο που κατάφερε η πολιτική σας, κύριοι της ΝΔ, είναι να πλουταίνουν οι τράπεζες και οι 200 μεγαλοεπιχειρηματίες, και να φτωχαίνουν οι Έλληνες πολίτες.

Αυτά μας δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία που μας εμφανίζουν, υπερκέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες μιας εθνικής οικονομίας που αργοπεθαίνει.

Μας λένε ξανά και ξανά πως προσπάθησαν να τονώσουν την οικονομία δίνοντας 28 δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, χρήματα που θα φτάναν στα χέρια των επιχειρηματιών μέσω του ΤΕΜΠΜΕ. Ποιός έλεγξε ποτέ αν τελικά φτάσαν εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη και όχι πάλι στους ίδιους έχοντες και κατέχοντες;

ΚΑΝΕΙΣ. Δεν αρκούν τα ωραία σχέδια, πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλοι άνθρωποι να τα εφαρμόσουν σωστά κύριοι της ΝΔ, και σεις, κρίνοντας από τα αποτελέσματά σας, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΙ.

Είναι γεγονός πως ζούμε στο μέσον μιας Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης. Μιας κρίσης που πλήττει ισχυρότερα της Βιομηχανικές χώρες εκτινάσσοντας την ανεργία τους στα ύψη. ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΗΠΙΑ ΚΡΙΣΗ; ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ; ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ; Και ΒΕΒΑΙΑ δεν είναι έτσι, η αλήθεια είναι πως αφού πρώτα αποβιομηχάνισαν την χώρα με τις πολιτικές τους, μας λένε τώρα πως περνούμε ήπια την κρίση! Η μόνη βαριά βιομηχανία που μας απόμεινε είναι ο Τουρισμός μας , και αυτός δοκιμάζεται πολύ ισχυρά με πτώση φέτος σε πολλές περιοχές της τάξης του 35%.

Αλλά για να δούμε λίγο τώρα τις βαθιές αιτίες αυτής της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης!, Μήπως δεν ξέρουν όλοι πως κατά βάθος είναι αποτέλεσμα του άκρατου Νεοφιλελευθερισμού; Του Υπερκαπιταλιστικού θράσους;

Είναι γνωστό πως τα εργαλεία τους ήταν πάντα οι τράπεζες με τα τοξικά τους προϊόντα, δημιουργούσαν εν γνώση τους υπεραξίες που ξέραν πως μια μέρα θα σκάσουν, έφτασε σε τέτοιο σημείο το θράσος τους που η υπεραξία του κεφαλαίου υπερδεκαπλασιάστηκε, φτάσαν να ομολογοποιήσουν τα δάνεια σκορπίζοντας τα τοξικά τραπεζικά προϊόντα τους σε όλο των πλανήτη!!

Έφτιαξαν Κυρίες και Κύριοι, μια τεράστια φούσκα που σκάζοντας τους κατάπιε.

 Άλλά δυστυχώς παρέσυρε και όλο το Οικονομικό σύστημα του κόσμου.

Εδώ λοιπόν μας οδήγησε ο Νεοφιλελευθερισμός και ο άκρατος Καπιταλισμός, που οπαδούς του θα βρούμε στο κόμμα της ΝΔ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ. Όχι δεν είμαστε ίδιοι, το χάσμα που χωρίζει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα από αυτό της ΝΔ αφορά στην ανακατανομή του δημοσίου πλούτου όπως φυσικά και στην δίκαια κατανομή του Φορολογικού μας συστήματος. Δεν γίνεται κύριοι της ΝΔ, στο όνομα της ανάπτυξης που ευαγγελίζεστε, να μην ενοχλείτε το μεγάλο κεφάλαιο και να πρέπει να σηκώσουν τις συνέπειες της κρίσης και πάλι οι μεσαίοι και χαμηλόμισθοι.

Δεν γίνεται κύριοι της ΝΔ, επειδή με τις επιλογές σας, κατέρρευσε το φοροεισπρακτικό σύστημα της χώρας, να πρέπει να πληρώσουν πάλι η ΜΗ έχοντες και κατέχοντες.

ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ; Και να θέλουν, πια δεν μπορούν.

Σε όλο αυτό το πάγωμα που προτείνει η ΝΔ, ο πρόεδρός μας Γιώργος Παπανδρέου καταθέτει το δικό μας πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα που κινδυνολογώντας μας λένε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί τάχα απαιτεί δέκα δισεκατομμύρια ευρώ, λένε τη μια μέρα, δεκαπέντε μας λένε την άλλη,

είκοσι την παράλλη!!

Ε όχι κύριοι, επανειλημμένως έχουν τοποθετεί στελέχη μας λέγοντας πως το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας σε πρώτη φάση , είναι της τάξεις των 3,5 δισεκατομμυρίων. Παραγωγή πλούτου στη χώρα υπάρχει και τα λεφτά θα τα βρούμε εκεί που τα σπαταλάει η απερχόμενη κυβέρνηση, εκεί που τα χαρίζει στους εκλεκτούς της. Και επειδή την ώρα που η ΝΔ κινδυνολογεί, το ΠΑΣΟΚ δουλεύει για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Σας παραθέτω το πρόγραμμα των εκατό πρώτων ημερών που έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος μας Γιώργος Παπανδρέου, ένα σχέδιο που στόχο έχει την έξοδο της χώρας απ΄την κρίση και το οποίο αναπτύσσεται σε τέσσερις άξονες με πέντε νομοσχέδια που θα έρθουν στην νέα βουλή.

1ο Στήριξη του εισοδήματος. Με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Μέτρα προστασίας των δανειοληπτών. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο

2ο Ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο προϋπολογισμό και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ. Ένεση ρευστότητας στην αγορά. Αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

3ο Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης και στήριξη των ανέργων.

4ο Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων.

Θα θέσουμε σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο, ψηφίζοντας στις πρώτες 100 μέρες πέντε νομοσχέδια που αφορούν στην οικονομία.

Νομοσχέδιο πρώτο, για τη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και την αναδιανομή. Με αυξήσεις μισθών και συντάξεων που καλύπτουν τον πληθωρισμό και με αναδιανομή του φορολογικού βάρους. Χορήγηση του Έκτακτου Επιδόματος Αλληλεγγύης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καθώς και αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες. Φορολόγηση όλων των εισοδημάτων – ανεξαρτήτως πηγής – με μια ενιαία, προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα. Όλοι θα προστατεύονται από τον πληθωρισμό και όλοι θα συνεισφέρουν ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα. Τα μερίσματα που διανέμονται σε μετόχους θα φορολογηθούν ακριβώς όπως όλα τα άλλα εισοδήματα Έτσι, αίρεται η σημερινή αδικία που φορολογεί τα εισοδήματα από εργασία πολύ περισσότερο από το κεφάλαιο.

Δεν θα αυξήσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων. Καταργούμε όμως τις χαριστικές φοροαπαλλαγές. Τα κέρδη που παραμένουν στην επιχείρηση φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή, ώστε να γίνουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Έτσι στηρίζουμε τις παραγωγικές επενδύσεις, τις επιχειρήσεις που παράγουν, αλλά φορολογούμε δίκαια τους μετόχους τους.

Αντικαθιστούμε το ΕΤΑΚ που επιβαρύνει τους μικροϊδιοκτήτες, με την προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας. Επαναφέρουμε το φόρο κληρονομιάς και γονικών παροχών με πιο υψηλό αφορολόγητο. Θέλουμε να προστατεύσουμε τη μικρή ιδιοκτησία που κληρονομείται. Αλλά να φορολογήσουμε σωστά τις μεγάλες περιουσίες, που λόγω κληρονομιάς αλλάζουν χέρια. Δέσμευσή μας: κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Νομοσχέδιο δεύτερο, για την προστασία του δανειολήπτη και την καταπολέμηση της ακρίβειας. Ως κυβέρνηση, Βάζουμε τέλος στις αθέμιτες χρεώσεις, στους πλειστηριασμούς ακινήτων σε εξευτελιστικές τιμές.

Δίνουμε δυνατότητα ρύθμισης και σταδιακής απαλλαγής οφειλών σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Ανακουφίζουμε έτσι χιλιάδες νοικοκυριά από την υπερχρέωση και το υψηλό κόστος, που αναγκάζονται να πληρώσουν στις τράπεζες, για επιτόκια που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναβαθμίζουμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Δημιουργούμε Ειδική Υπηρεσία προληπτικής παρακολούθησης της αγοράς και καταπολέμησης των μονοπωλίων. Το κράτος δίνει πρώτο το παράδειγμα, με το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο.

Νομοσχέδιο τρίτο, για την στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και τη ρευστότητα στην οικονομία. Στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Παγώνουμε για ένα χρόνο τις δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, που πλήττονται από την κρίση. Τους δίνουμε τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Παρέχουμε εγγυήσεις απ’ ευθείας σε επιχειρήσεις με αντικειμενικά κριτήρια, όχι κομματικά κριτήρια. Διοχετεύουμε ρευστότητα στην αγορά μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, αξιοποιώντας τις παγωμένες εγγυήσεις ύψους 15 δις ευρώ από το πακέτο ρευστότητας των Τραπεζών. Αλλάζουμε τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, για να αντιμετωπίσουμε τα άδικα σημερινά κριτήρια εγγραφής και παραμονής σε αυτόν. Αντιμετωπίζουμε τη μάστιγα των μεταχρονολογημένων επιταγών, μειώνοντας σταδιακά τα χρονικά όρια και τη διάθεση από τις Τράπεζες.

Νομοσχέδιο τέταρτο, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των επενδύσεων. Ένας επιχειρηματίας ζητάει δύο βασικά πράγματα: σταθερό φορολογικό πλαίσιο και απλές διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας. Τα ΚΕΠ είναι επίτευγμα των κυβερνήσεών μας. Ανακούφισαν τον πολίτη. Το ίδιο θα κάνουμε τώρα και για την επιχείρηση. Υπηρεσίες μιας στάσης. Θέτουμε ως στόχο να μπορεί να ιδρύεται μια επιχείρηση ακόμα και αυθημερόν, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια. Κανένα προϊόν, κανένας τομέας χωρίς ρύθμιση και εποπτεία. Και ειδικά στο χρηματοοικονομικό σύστημα, ανεξάρτητη, ισχυρή και αποτελεσματική εποπτεία.

Νομοσχέδιο πέμπτο, για την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας. Εφαρμόζουμε συγκεκριμένα μέτρα: Άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ώστε το οχτάωρο, οι υπερωρίες, η κανονική άδεια και η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων να ελέγχονται και να εφαρμόζονται. Συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ώστε να σταματήσει η προσχηματική εκμετάλλευση της κρίσης για μείωση της απασχόλησης και να αναπληρώνεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό το εισόδημα των εργαζομένων.

Το επίδομα ανεργίας, σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού. Ριζική αναθεώρηση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων, που έχει εξελιχθεί σε κοινωνική μάστιγα. Κίνητρα πρόσληψης νέων, με γενναίο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για νέους, για τέσσερα χρόνια. Και βέβαια, καταργούνται οι κομματικοί εκβιασμοί των STAGE και των άλλων τοποθετήσεων στο Δημόσιο.

4εις ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ:

Α) Αποτελεσματική προστασία του Αγροτικού Εισοδήματος. Συνέχιση των κοινοτικών επιδοτήσεων και μετά το 2013. Επαναδιαπραγμάτευση όλων των συμφωνιών με την Ε.Ε. που είναι καταστροφικές για τον αγροτικό πληθυσμό. Πρέπει να διασφαλίσουμε αυτή την πορεία και να παλέψουμε για αυτό.

Β) Εκσυγχρονισμός των Αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Προγράμματα για νέους αγρότες με αύξηση των ποσοστώσεων, ώστε να μπούνε σε αυτή τη νέα εποχή της «πράσινης Ανάπτυξης», της ποιοτικής ανάπτυξης.

Γ) Κίνητρα για νέες συλλογικές δομές. Για ισχυρή παρουσία του Αγροτικού κόσμου, για έλεγχο της αγοράς και για χτύπημα των ΚΑΡΤΕΛ.

Δ) Επίκεντρο ο άνθρωπος αγρότης: 1) για μία ανθρώπινη ύπαιθρο 2) γιατί μπαίνουμε στη γεωργία της γνώσης 3) για μία αγροτική ανάπτυξη αιχμής και για πρωτοπορία με ελληνική ταυτότητα.

Ε) Σύνταξη 950 ευρώ για το ζευγάρι και 550 ευρώ ο μεμονωμένος αγρότης. Συνταξιοδότηση με 37 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ ή σε ηλικία 60 ετών.

Φίλες και φίλοι, Έτσι απαντάμε εμείς στις προκλήσεις των καιρών, με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας και όχι με έμμεσες απειλές φτώχιας στο όνομα της κρίσης!

Φτάσαμε εδώ γιατί 6 χρόνια γιγαντώθηκε το πελατειακό κράτος που πνίγει κάθε πρωτοβουλία.

Διότι δε στηρίχθηκε η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Διότι αφέθηκε το κράτος ανεξέλεγκτο και παραδόθηκε στη διαφθορά.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στην νοημοσύνη μας,

Φτάνουν πια τα μεγάλα κούφια λόγια που μου θυμίζουν κάτι σαν το «όλοι ΣΑΣ θα πολεμήσετε, όλοι ΜΑΣ θα δοξαστούμε»

Στις 4 του Οκτώβρη, ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να επιλέξει όχι απλά δυο πολιτικές, αλλά την ιδία την βιωσιμότητα της Χώρας, γι΄αυτό και είναι κρίσιμη η στιγμή, γι΄αυτό η πιο μεγάλη μας ευθύνη είναι να πείσουμε για το πρόγραμμά μας και όχι μόνο για τα πρόσωπα.

Σας ζητώ να αφήσουμε πίσω την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που τα τελευταία χρόνια μας κατακλύζουν καθημερινά.

Σας ζητώ να αναστρέψουμε το κλίμα της Εθνικής ηττοπάθειας σε όλα τα διεθνή Forum. Δεν μας ταιριάζει αυτό το κράτος που τώρα μας παρέδωσαν, αλλά ούτε κι΄αυτό που μας προετοιμάζουν οι κύριοι της ΝΔ.

Δείτε τον Νομό μας, ο ιδιαίτερος Νομός του Αρχηγού της ΝΔ, τι από όσα μέχρι τώρα έχουν εξαγγείλει έγινε πραγματικότητα; Εδώ όμως οι ευθύνες βαραίνουν κι΄άλλους.

Γι΄αυτο είμαι αυτή την στιγμή μπροστά σας και σας ζητώ να με στηρίξετε,

Για να μπορώ να διεκδικήσω αυτά τα οποία για κάποιους είναι αυτονόητα, αλλά για όλους εμάς, είναι το μέλλον των παιδιών μας, κι΄αυτό ξέρετε καλά πως δεν χτίζεται με λόγια αλλά μόνο με πράξεις ανθρώπων που ξέρουν να μάχονται και να διεκδικούν.

Η πορεία μου των τελευταίων τριάντα ετών είναι που μου δίνει το θάρρος να ζητώ την ψήφο σας, γιατί ξέρω πως θα σταθώ στο ύψος της ευθύνης που μου αναλογεί, γιατί ξέρω πως με το ίδιο βλέμμα που τώρα σας κοιτώ στα μάτια θα σας βλέπω και αύριο χωρίς να ντρέπομαι και να κρύβομαι πίσω από ανόητες δικαιολογίες.

Τους πολιτικούς πρέπει να τους κρίνουν για τις πράξεις τους και όχι για τα παχιά τους λόγια.

Και όσοι με ξέρετε καλά, γνωρίζεται πως δεν θα μείνω μόνο στα λόγια ούτε όμως και θα κρυφτώ ποτέ πίσω από αυτά.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί μου Συμπολίτες, δώστε μου την δύναμη να διεκδικήσω για όλους μας αυτά που κάποιοι τα θεωρούν αυτονόητα, όπως στις 5 του Οκτώβρη το ΠΑΣΟΚ θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.

Έτσι και γω θα εργαστώ συνειδητά χωρίς να υπολογίζω το προσωπικό μου ή όποιο πολιτικό κόστος, για λογαριασμό όλων των Σερραίων».

Ο υποψήφιος βουλευτής το απόγευμα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί τους κατοίκους στα παρακάτω δημοτικά διαμερίσματα: Πατρίκι, Αχινός, Ορέσκεια, Δάφνη, Καστανοχώρι, Αγ. Δημήτριος, Ίβηρα και Μαυροθάλασσα.

Στην συνέχεια θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη και θα παραστεί στην πολιτική ομιλία του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γιώργου Παπανδρέου στην Πλατεία Αριστοτέλους, στις 19.30.

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου ο κ. Τζελέπης θα συναντηθεί το πρωί και θα συνομιλήσει με καταναλωτές, παραγωγούς και μικροπωλητές στη λαϊκή αγορά της Ροδόπολης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα επισκεφθεί τους κατοίκους στα παρακάτω Δημοτικά Διαμερίσματα: Μοναστηράκι, Κερκίνη, Λιβαδειά, Άνω Πορόϊα, Μακρινίτσα, Πλατανάκια, Καλοχώρι και Καστανούσσα.

Στην συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής θα μεταβεί στο Πετρίτσι όπου και θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία, στην πλατεία, στις 20.30