9 Μαΐου 2024
  • 9 Μαΐου 2024

Αλλάζουμε το κράτος

By on 23 Σεπτεμβρίου 2009 0 52 Views

Το ΠΑΣΟΚ έχει ακατάλυτους ιστορικούς δεσµούς µε τον αγροτικό κόσµο και την ύπαιθρο. Στην ύπαιθρο, τον κοινωνικό ιστό που συνθέτουν µικρές πόλεις και χωριά σε όλη την επικράτεια, κατοικεί και δραστηριοποιείται το ένα τρίτο, περίπου, του πληθυσµού της χώρας µας. Κάποτε η αγροτική δραστηριότητα στην ύπαιθρο ήταν η κυρίαρχη ή και η αποκλειστική. Σήµερα δεν αρκεί .

Στόχος µας να µετατρέψουµε τον αγροτικό τοµέα σε κυρίαρχο και δυναµικό τοµέα της οικονοµία της υπαίθρου και να δηµιουργήσουµε δουλειές και εισοδήµατα σε συνδυασµό και πέρα από την αγροτική παραγωγή και σε νέους δυναµικούς κλάδους προσφοράς προϊόντων και υπηρεσιών. Να δηµιουργήσουµε, στις µικρές πόλεις και στα χωριά, ποιότητα ζωής που θα συγκρατήσει και προσελκύσει κόσμο και θα αυξήσει, γιατί όχι, τον πληθυσµό. Να υποστηρίξουµε ισχυρούς επαγγελµατίες αγρότες. Να ανοίξουµε προοπτικές στους νέους. Να εγγυηθούµε ασφάλεια και φροντίδα στις ηλικίες αγροτών που ολοκληρώνουν τον παραγωγικό τους κύκλο.

Ο αγροτικός τοµέας είναι κεντρικό στοιχείο στην ανάπτυξη της περιφέρειας. Θέλουµε οι αγροτικοί µας κλάδοι (επιδοτούμενοι ή µη) να οργανώνονται για να κατακτήσουν αγορές. Να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών εγχώριων και ξένων. Η ανάπτυξη τους θα δημιουργήσει νέες οικολογικές δραστηριότητες συμβάλλοντας στην αύξηση της απασχόλησης και στο εισόδημα που σήμερα είναι από πενιχρό έως μηδαμινό.