27 Απριλίου 2024
  • 27 Απριλίου 2024
  • Home
  • Δελτία Τύπου
  • Υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

By on 10 Νοεμβρίου 2015 0 540 Views

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα, Τρίτη 10-11-2015, στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, κ. Ευσταθιάδη Γρηγόρη, τον Υποδιοικητή κ. Σωτηρίου Ιωάννη τον Πρόεδρο των Ιατρών του Νοσοκομείου Σερρών, κ. Χάρη Λώτη  ,με μέλη του Διοικ. Συμβουλίου των εργαζόμενων καθώς και με την εκπρόσωπο των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών ενημέρωσε τον Βουλευτή για τα προβλήματα του Νοσοκομείου,

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την ενημέρωση που είχε, το Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Νομού , είναι εμφανώς υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο. Αντιμετωπίζει θεσμικά και οικονομικά προβλήματα πλέον, τα οποία κλονίζουν την ομαλή λειτουργία του, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού ( μονίμων, επικουρικών και ειδικών ιατρών ) είναι τόσο οφθαλμοφανή , ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί πλέον κάτω από τα διεθνή όρια ασφαλούς λειτουργίας.

Αναλυτικά  όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής από τις 161 οργανικές θέσεις ιατρών, σήμερα υπηρετούν 75 ειδικοί ιατροί και  σε σύνολο 90 θέσεων ειδικευομένων υπηρετούν 61.

Ιδιαίτερα είναι άμεση η ανάγκη για πλήρωση των θέσεων μάχιμων ειδικοτήτων , Ουρολόγου, Οφθαλμίατρου , Παιδίατρου, Ορθοπεδικού , Ψυχίατρου , Αναισθησιολόγου, Γυναικολόγου κλπ.

Παράλληλα ενημερώθηκε για μονήρεις ειδικότητες που περιλαμβάνονται στον Οργανισμό και δεν υπηρετεί κανένας ιατρός ( Γαστρεντερολόγος , Δερματολόγος, Ενδοκρινολόγος, Νευροχειρούργος, Ογκολόγος, Ρευματολόγος).

Από την συζήτηση και την ενημέρωση που είχε ο βουλευτής δεν θα μπορούσε να παραληφθεί και το μείζον πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών,

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα περιφερειακά Νοσοκομεία της χώρας υποχρηματοδοτείται και με έκπληξη ενημερώθηκε ότι άλλα Νοσοκομεία της χώρας με τον ίδιο αριθμό κλινών αλλά με μικρότερη επισκεψιμότητα τυγχάνουν πολύ μεγαλύτερης χρηματοδότησης από το Γ. Νοσοκομείο Σερρών. Το δε κονδύλιο για τις εφημερίες των ιατρών έχει διαμορφωθεί σε τόσο χαμηλό επίπεδο (128.000 μηνιαίως) που δημιουργεί πλέον πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και για να αποφευχθεί αυτό έχουμε υπερπροσπάθεια του Ιατρικού προσωπικού χωρίς αμοιβή.

Σοβαρά θέματα επίσης είναι η λειτουργία της θεραπευτικής μονάδας ΟΚΑΝΑ και η μεταφορά της ψυχιατρικής κλινικής στον χώρο του Νοσοκομείου

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στην Βουλή τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σερρών όπως του τέθηκαν δια μέσου του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ιδιαίτερα τα ζητήματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Θέση του Βουλευτή είναι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι κεκτημένο του λαού και θα αγωνισθεί σθεναρά όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία του αλλά και για την αναβάθμισή του.

Αποτελεί χρέος και ευθύνη ενός εκπροσώπου μιας κοινωνίας να προσπαθεί για την διασφάλιση του σημαντικότερου και πολυτιμότερου αγαθού που είναι η υγεία στον κάθε άνθρωπο.