20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024

««Συνέντευξη Μ. Τζελέπη στην Πρωινή Ζώνη»

By on 3 Ιουνίου 2016 0 42 Views

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, με αφορμή τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ήταν καλεσμένος την Πέμπτη 2-6-2016 στην Εκπομπή «Πρωινή Ζώνη», της ΕΡΤ1, που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι κ. Γιώργος Δαράκης και κ. Γιάννης Δάρρας.

Στην αρχή, ο Βουλευτής ερωτηθείς από τον Δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Δαράκη για την Τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση η οποία αφορά τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρίες, ακυρώνοντας ταυτόχρονα αυτό που ψήφισε πριν μία εβδομάδα, προέβη στην ακόλουθη απάντηση: «Καταρχήν όλη η συζήτηση έγινε σ’ένα χρονικό σημείο, όταν ξεκίνησε χθες ένας οδοστρωτήρας φορολογικών επιβαρύνσεων από έμμεσους φόρους συνολικά για όλον τον ελληνικό λαό και για όλες τις κοινωνικές τάξεις. Δυστυχώς, με ευθύνη της Κυβέρνησης διεξάγονταν η συζήτηση για τη συμμετοχή των πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες, μετά την κατάργηση του Ν. 3849/2010, ενός Νόμου, ο οποίος ίσχυε και απέδιδε έργο, γιατί είχαμε ήδη έκπτωση Υπουργών και Βουλευτών, όπως του κ. Βερνίκου και του κ. Χαϊκάλη. Είδαμε, λοιπόν ότι η Κυβέρνηση μέσα σε 7.500 σελίδες έφερε 1 διάταξη, καταργώντας το ασυμβίβαστο των πολιτικών ως προς τη συμμετοχή τους σε offshore εταιρείες. Όλα τα άλλα κατ’ εμέ είναι δικαιολογίες. Η Κυβέρνηση πιάστηκε με την «γίδα στην πλάτη» και αναγκάστηκε σε «άτακτη υποχώρηση» απέναντι στην κατακραυγή όταν αντιλήφθηκε ότι υπήρχε σκανδαλώδης χαρακτήρας ως προς την ρύθμιση αυτή, όπως την κατέθεσε. Αλλιώς, δεν θα ερχόταν την άλλη εβδομάδα να καταθέσει εκ νέου Τροπολογία για την καθολική μη συμμετοχή των πολιτικών, σ’ οποιαδήποτε μορφής εταιρεία στο εξωτερικό. Εμείς, παρ’ όλα αυτά μείναμε στη συζήτηση και δεν φυγομαχήσαμε. Βελτιώσαμε την Τροπολογία επί της Τροπολογίας που έφερε ο κ. Υπουργός για να αποκλειστεί οποιαδήποτε παραγραφή αν και έχουμε επιφυλάξεις γι’ αυτό.. Κι εκεί το σκανδαλώδες ήτανε ότι φέρανε μία Τροπολογία δίνοντας παράταση 60 ημερών στο πολιτικό προσωπικό της χώρας που συμμετέχουν σε offshore εταιρείες για να κάνει τις μεταβιβάσεις των περιουσιακών του στοιχείων. Μα αυτό υποτίθεται ότι είναι ασυμβίβαστο. Για ποιό λόγο δίνεται η χρονική παράταση; Μήπως τελικά ο στόχος επετεύχθη; Ψηφίζοντας δηλαδή την προηγούμενη βδομάδα την κατάργηση του ασυμβίβαστου και καταθέτωντας εκ νέου τροπολογία ψηφίζοντας το ακριβώς αντίθετο; Μήπως για να απαλλάξουν πολιτικούς που είχαν ποινικές ευθύνες; Ναι! Αυτό θα το δούμε. Και θα δούμε και ποιοί είναι αυτοί οι πολιτικοί».

Στη συνέχεια, στο δεύτερο ερώτημα για τη συνένωση της Κεντροαριστεράς, ο κ. Τζελέπης τόνισε ότι: «Είναι επιβεβλημένη ανάγκη πλέον ο Κεντροαριστερός χώρος, ο σοσιαλδημοκρατικός χώρος του ριζοσπαστικού κέντρου να ανασυγκροτηθεί. Κατέρρευσε ο εύκολος, προεκλογικός μύθος του ΣΥΡΙΖΑ: ότι είχε το «μαγικό ραβδάκι» για όλα. Κατέρρευσε, όμως, παράλληλα πέρα από την Κυβερνητική προοπτική του, με το 3ο σκληρότερο Μνημόνιο και τα αντιλαϊκά του μέτρα και η «αριστερή» του ιδεολογία. Άρα, είναι αναγκαιότητα ο χώρος της Κεντροαριστεράς να ανασυγκροτηθεί. Όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω «εδώ και τώρα», να βάλουν το «εγώ» τους κάτω από το εμείς για να προχωρήσουμε. Προχωράμε βήμα-βήμα, τώρα, σε μία προγραμματική, ιδεολογική προσέγγιση, που να οριοθετείται ο χώρος της Κεντροαριστεράς τόσο απέναντι στον άκρατο αριστερολαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και απέναντι στον ρετρό φιλελευθερισμό της ΝΔ. Πάμε για ανάδειξη αρχηγού από την βάση. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Γιατί βλέπουμε πολλές Κασσάνδρες, πρώην στελέχη να είναι στην απ’έξω και να αναδεικνύονται από μόνοι τους ότι κατέχουν την μοναδική αλήθεια με επίκεντρο τον εαυτό τους. Μπορούν, εάν και εφόσον θεωρούν ότι αυτήν την αλήθεια θα την αποδεχτεί η Κοινωνία να καταθέσουν υποψηφιότητα αύριο. Τα κόμματα θα κρατήσουν την Οργανωτική τους αυτονομία, θα είναι μία συνεργασία κομμάτων και από εκεί και πέρα θα δείξει η πορεία εάν θα πρέπει να προχωρήσουμε από μηδενική βάση για την δημιουργία ενός ενιαίου κόμματος της Κεντροαριστεράς, του σοσιαλδημοκρατικού χώρου».