20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024

«Υπο διωγμό ο Νομός Σερρών»

By on 7 Ιουνίου 2016 0 41 Views

Με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 5987/7.6.2016 Ερώτηση, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης αιτείται από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, να του γνωστοποιήσει «τους λόγους του ανεξήγητου αποκλεισμού όλων των Δήμων του Νομού Σερρών από το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα και από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας».

Ειδικότερα, ο Βουλευτής στην Ερώτησή του τονίζει ότι: «Μετά από 16 μήνες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ μετονόμασε το πρόγραμμα Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα σε Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και αντί να το επεκτείνει σε όλη τη χώρα, όπως είχε προγραμματιστεί, προχωρεί σε εφαρμογή νέου πιλοτικού προγράμματος σε 30 Δήμους. Στους Δήμους αυτούς δεν περιλαμβάνεται κανένας Δήμος του Νομού Σερρών. Παρ’ ότι ο Νομός σύμφωνα με το Εργατικό κέντρο καταγράφει υψηλά ποσοστά ανεργίας, κατά Μ.Ο. άνω του 35%, κατέχει την προτελευταία θέση ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, διαπιστώνεται συνεχώς αθρόα μεταφορά επιχειρήσεων εκτός συνόρων (π.χ. Βουλγαρία) λόγω χαμηλών φορολογικών συντελεστών και κόστους λειτουργίας, πλήτεται επίσης από το διασυνοριακό παρεμπόριο και την εκροή συναλλάγματος».

Επειδή, «δεν ανακοινώθηκε ο λόγος αποκλεισμού του Ν. Σερρών και επειδή ο Νομός Σερρών αποκλείστηκε ήδη από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας», ο κ. Τζελέπης ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει πως δικαιολογεί την απόφαση του αυτή απέναντι στους ανέργους του Ν. Σερρών, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει τους λόγους αποκλεισμού του Νομού Σερρών και από το πρόγραμμα Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος.