20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024
  • Home
  • Δελτία Τύπου
  • «Μόνο φρίκη και απελπισία προκαλείτε με αυτό το Ν/Σ σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό»

«Μόνο φρίκη και απελπισία προκαλείτε με αυτό το Ν/Σ σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό»

By on 22 Μαΐου 2016 0 53 Views

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε Ομιλία στην Ολομέλεια του Σαββάτου 21-5-2016 στη συζήτηση του επίμαχου «Πολυνομοσχεδίου».

Στην αρχή της Ομιλίας του, ο Βουλευτής τόνισε: «Αφού προηγουμένως έχετε εξοντώσει με την φοροεπιδρομή και την εισφοροεπιδρομή δήμευσης των εισοδημάτων των αγροτών, των νέων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων, των επιστημόνων, επιχειρείτε τώρα, δύο εβδομάδες μετά, να αποτελειώσετε τους πάντες και τα πάντα και κάθε ελληνικό νοικοκυριό με τους έμμεσους φόρους, τους πλέον άδικους, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά και τα μεσαία λαϊκά στρώματα. Αλλάζετε τη ζωή με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εκατομμυρίων Ελλήνων. Μόνο φρίκη πλέον προκαλείτε σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό με αυτό το νομοσχέδιο και απελπισία, άσχετα αν ο κ. Τσακαλώτος μας λέει ότι η απελπισία όταν επικρατεί στον ελληνικό λαό, είναι εχθρός της Αριστεράς. Ο ίδιος την προκαλεί αυτήν την απελπισία. Εμείς κατανοούμε τις αριστερίστικες ιδεοληψίες σας περί ανακατανομής των φορολογικών βαρών και άλλα τέτοια όμορφα. Εσείς κατανοείτε, όμως, πως η επιβολή έμμεσων φόρων είναι μακράν της αριστεράς ιδεολογίας σας; Πως πλήττει τους πλέον ανυπεράσπιστούς συμπολίτες μας, για τους οποίους, όπως λέγατε, εμείς αδιαφορούσαμε; Μην μου ξαναπείτε πως αυτά ψηφίστηκαν το 2015 και κρίθηκαν τον Σεπτέμβρη, γιατί τότε και εγώ θα επικαλεστώ τον ιδεολογικό σας «κόφτη»»

Στη συνέχεια, ο κ. Τζελέπης σχολίασε ότι: «Αυτό το Νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από εσάς, κυρίες και κύριοι Βουλευτές της Συμπολιτεύσεως, από εσάς που βγαίνατε στις πλατείες, που φωνάζατε τότε, που σηκώνατε το μπαϊράκι της επανάστασης για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για πταίσματα τότε μπροστά σε αυτά τα οποία φέρνετε, για το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».Τώρα τα δίνετε όλα για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος λέγατε ότι ήταν άδικος, ότι δεν διορθώνεται, ότι θα τον καταργούσατε. Κι έρχεστε σήμερα εσείς που χρησιμοποιούσατε τότε πολύ εύκολους, πιασάρικους χαρακτηρισμούς εις βάρος μας και ψηφίζετε μία συμφωνία, η οποία οδηγεί τη χώρα στην απόλυτη υποτέλεια. Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός έπρεπε να ζήσει όμως και την εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ για να κατανοήσει το βάρος και τη συνθετότητα του οικονομικού και κατ’ επέκταση του πολιτικού προβλήματος της χώρας. Μόνο, όμως, που προκαλέσατε βαθιά βλάβη στη χώρα και στη νέα γενιά ιδιαίτερα. Σας ρωτώ τώρα: Πού είναι η εθνική σας υπερηφάνεια; Πού πήγαν οι πατριωτικές σας ιδέες, το εθνικό σας φρόνημα, το αριστερό σας φρόνημα; Και μάλιστα χωρίζετε τώρα τον ιστορικό χρόνο προ Σεπτεμβρίου του 2015 και μετά. Έχετε την εντύπωση ότι ο Σεπτέμβριος του 2015 είναι για εσάς η πολιτική Κολυμβήθρα του Σιλωάμ όπου από κει και έπειτα εξαγνίζεστε και δεν κουβαλάτε τις αμαρτίες όσων είχατε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό, τον οποίο εξαπατήσατε για να κάνετε κόμμα, για να πάρετε την Κυβέρνηση, για να στήσετε καθεστώς σήμερα, αυτό που στήνετε με το κράτος; Όχι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν λειτουργείτε σε ένα πολιτικά αποστειρωμένο περιβάλλον που σας εξαγνίζει. Δυστυχώς, αυτά θα σας ακολουθούν και πολύ περισσότερο τα νομοσχέδια, τα οποία μας φέρνετε σήμερα εδώ».

Ο Βουλευτής, επίσης, δήλωσε: «Έπεσαν οι μάσκες. Και βλέπουμε από εσάς άλλος να θρηνεί γιατί είναι –λέει- εκτός της ιδεολογίας του, άλλος θα κλάψει αν εκποιηθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις, άλλος με πόνο καρδιάς θα τα υπογράψει. Μία είναι η πράξη σε αυτήν την περίπτωση και μάλιστα γενναία: Ή καταψηφίζεις ή παραιτείσαι. Κάτι που το πράξαμε εμείς και παραμείναμε πιστοί στις ιδέες μας. Δεν πουληθήκαμε με πολιτικές μεταγραφές για μια κυβερνητική καρέκλα. Όχι τσάμπα μάγκες, λοιπόν! Αυτούς τους έχετε στις τάξεις σας. Σας τους χαρίσαμε! Να τους χαίρεστε!».

Ακόμα, ο κ. Τζελέπης αναφέρθηκε εκτενώς και στα αγροτικά ζητήματα. «Εδώ κάνατε το κουτοπόνηρο. Εντάξατε όλα τα αγροτεμάχια κανονικά σε ζώνες. Τα προσθέτετε συνολικά στην ακίνητη περιουσία που μέχρι τώρα εξαιρούνταν κι έρχονται οι αγρότες, που οπωσδήποτε έχουν ένα σπίτι και ένα- δύο αγροτεμάχια, τα οποία συνολικά είναι πάνω από 200.000 και εκεί η αύξηση είναι πλέον του 200%. Ένας αγρότης, που μέχρι τώρα πλήρωνε για το αγροτεμάχιο 2 με 3 ευρώ, θα πληρώνει το λιγότερο 6 με 7 ευρώ το στρέμμα, κύριε Υπουργέ. Από τους αγρότες τα παίρνετε και πάλι και δυστυχώς, όπως έχω πει επανειλημμένα, όπου έχετε δημοσιονομική τρύπα θεωρείτε ότι βρήκατε τους διαπλεκόμενους, θεωρείτε ότι βρήκατε την πλούσια τάξη η οποία δεν πλήρωνε φόρους και ότι έκανε φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή.Από την άλλη πλευρά, ο κύριος Υπουργός μάς είπε για τους αγρότες ότι τελείωσαν να είναι πολίτες β’ κατηγορίας. Κάνετε κι εκεί κάτι πολύ έξυπνο. Λίγο-πολύ, το φορολογικό έρχεται και ισορροπεί. Έχει μια αύξηση την οποία θα την πληρώσουν οι αγρότες, αλλά σταδιακά. Τους τα παίρνετε με τις ασφαλιστικές εισφορές, 27% επί του εισοδήματος, συν τις επιδοτήσεις μέσα, οι οποίες ήταν αφορολόγητες. Μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές είναι 27%, συν 22%-45% η φορολογία, ήδη του παίρνετε το 60% του εισοδήματος του και των επιδοτήσεών του».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι: «Είστε η Κυβέρνηση του «ναι» σε όλα. «Σόιμπλε, στα δίνω όλα», λέτε. Έχετε υπογράψει την υποθήκη της χώρας και πανηγυρίζετε. Το δε αποτύπωμα που λέτε ότι θέλετε να αφήσετε, μάλλον το βάλατε με το δεξί σας χέρι, γιατί έτσι σας έμαθε, όπως το είπε και προεκλογικά, ο Συγκυβερνήτης σας».

                Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ομιλία του Βουλευτή στον παρακάτω σύνδεσμο: