20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024
  • Home
  • Δελτία Τύπου
  • Μιχάλης Τζελέπης: «Τα καρτέλ πνίγουν τους παραγωγούς αραβόσιτου»

Μιχάλης Τζελέπης: «Τα καρτέλ πνίγουν τους παραγωγούς αραβόσιτου»

By on 14 Σεπτεμβρίου 2009 0 40 Views


Αυτό σταματά τώρα. Από την 5η του Οκτώβρη βάζουμε τέλος στις αθέμιτες χρεώσεις, στους πλειστηριασμούς ακινήτων σε εξευτελιστικές τιμές. Δίνουμε δυνατότητα ρύθμισης και σταδιακής απαλλαγής οφειλών σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Ανακουφίζουμε έτσι χιλιάδες νοικοκυριά από την υπερχρέωση και το υψηλό κόστος που αναγκάζονται να πληρώσουν στις τράπεζες. Για επιτόκια που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Ξεκινάμε μάχη ενάντια στα καρτέλ. Αναβαθμίζουμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μακριά από κουμπάρους και τα απαράδεκτα φαινόμενα που ζήσαμε. Δημιουργούμε Ειδική Υπηρεσία προληπτικής παρακολούθησης της αγοράς και καταπολέμησης των μονοπωλίων.

Και φυσικά, το κράτος δίνει πρώτο το παράδειγμα με το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο.

Δεν μένουμε όμως, μόνο εδώ. Η βασική ραχοκοκαλιά της Ελλάδος είναι οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα αναγκάζονται να κλείνουν. Παράλληλα, αναλαμβάνουμε δράση για να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία

Στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, παγώνοντας για ένα χρόνο τις δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση.

Τους δίνουμε τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Παρέχουμε εγγυήσεις απ’ ευθείας σε επιχειρήσεις με αντικειμενικά κριτήρια και το κυριότερο, διοχετεύουμε ρευστότητα στην αγορά μέσω του ΤΕΜΠΜΕ αξιοποιώντας τις παγωμένες εγγυήσεις ύψους 15 δις από το πακέτο ρευστότητας των Τραπεζών.

Αλλαγές κάνουμε και στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Για να αντιμετωπίσουμε τα άδικα σημερινά κριτήρια εγγραφής και παραμονής σε αυτόν. Δημιουργούμε Ταμείο Αναχρηματοδότησης της Οικονομίας που θα αντλεί κεφάλαια για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων κλάδων και θα διοχετεύει ρευστότητα κατευθείαν στην αγορά και τέλος αντιμετωπίζουμε τη μάστιγα των μεταχρονολογημένων επιταγών μειώνοντας σταδιακά τα χρονικά όρια και τη διάθεση από τις τράπεζες.