20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024
  • Home
  • Δελτία Τύπου
  • Μήνυμα νίκης και αυτοδυναμίας Γ. Παπανδρέου από την Θεσσαλονίκη

Μήνυμα νίκης και αυτοδυναμίας Γ. Παπανδρέου από την Θεσσαλονίκη

By on 14 Σεπτεμβρίου 2009 0 42 Views


 Έξι χρόνια οι μη έχοντες έβαζαν βαθιά το χέρι στην πενιχρή τσέπη τους για να πληρώσουν τους κατέχοντες και έχοντες. Από την άλλη πλευρά οι έχοντες και κατέχοντες ήταν απλοί παρατηρητές. Καμία επιβάρυνση. Η φορολογική επιδρομή άλλωστε, αφορούσε τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό. Εμείς λέμε κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Αυτό θα γίνει πράξη από την 5η του Οκτώβρη με τη νέα διακυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Από τα πρώτα νομοσχέδια που δεσμευτήκαμε να καταθέσουμε είναι το νομοσχέδιο για τη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και την αναδιανομή.

Αυτό θα επιτευχθεί με αυξήσεις μισθών και συντάξεων που καλύπτουν τον πληθωρισμό και αναδιανομή του φορολογικού βάρους. Με χορήγηση του Έκτακτου Επιδόματος Αλληλεγγύης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες καθώς και αύξηση της επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες. Με φορολόγηση όλων των εισοδημάτων – ανεξαρτήτως πηγής – με μια ενιαία, προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα. Όλοι να προστατεύονται από τον πληθωρισμό και να συνεισφέρουν ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα.

Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται φορολόγηση στα μερίσματα που διανέμονται σε μετόχους. Η φορολόγηση θα είναι όπως για όλα τα άλλα εισοδήματα, αφού, βέβαια αφαιρεθεί ο φόρος που έχει παρακρατηθεί, για να μην υπάρξει διπλή φορολογία.

Δεν θα αυξήσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων. Καταργούμε όμως τις χαριστικές φοροαπαλλαγές. Τα κέρδη που παραμένουν στην επιχείρηση φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή – ώστε να γίνουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Έτσι στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τις παραγωγικές επενδύσεις – αλλά φορολογούμε δίκαια τους μετόχους τους! 

Παράλληλα, αντικαθιστούμε το ΕΤΑΚ, που επιβαρύνει τους μικροϊδιοκτήτες με την προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας. Και από αυτό κανείς δεν εξαιρείται. Ούτε η Εκκλησία.

Τέλος με το νομοσχέδιο θα επαναφέρουμε το φόρο κληρονομιάς και γονικών παροχών με πιο υψηλό αφορολόγητο.