20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024

Πρώτη προτεραιότητα η αναμόρφωση του Ε.Σ.Υ.

By on 18 Σεπτεμβρίου 2009 0 41 Views


Το νομοσχέδιο προωθεί συγκεκριμένες ρυθμίσεις ώστε να σταματήσει η προσχηματική εκμετάλλευση της κρίσης για μείωση της απασχόλησης και να αναπληρώνεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό το εισόδημα των εργαζομένων, ενώ το επίδομα ανεργίας σταδιακά θα φτάσει στο 70% του βασικού μισθού.

Προβλέπεται, στο νομοσχέδιο, ριζική αναθεώρηση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων που έχει εξελιχθεί σε κοινωνική μάστιγα, αλλά και ειδικές ρήτρες ώστε τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου να διοχετευθούν άμεσα στις επιχειρήσεις που διατηρούν ή αυξάνουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Όχι σε κερδοσκοπικές καταθέσεις.

Προωθείται η επανασύνδεση των κινήτρων του επενδυτικού νόμου με δημιουργία θέσεων απασχόλησης, καθώς και κίνητρα πρόσληψης νέων με γενναίο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για νέους για τέσσερα χρόνια. Και βέβαια καταργούνται οι κομματικοί εκβιασμοί των STAGE και των άλλων τοποθετήσεων στο δημόσιο.

Προωθούνται προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας στη βάση πραγματικών αναγκών, διαφάνειας και κοινωνικών κριτηρίων.

Με την ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τη δημοσιονομική δυνατότητα που υπάρχει σήμερα.

Προσδοκούμε ότι μέσα από τα συγκεκριμένα μέτρα που θα αναλάβουμε, με την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες να μπουν και να παραμείνουν στην αγορά εργασίας.