20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024

Το Σιδηρόκαστρο ψηφίζει Μιχάλη Τζελέπη

By on 24 Σεπτεμβρίου 2009 0 45 Views


Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Μπατζελή ο κ. Τζελέπης αναφέρει:
Ο αγροτικός τομέας της χώρας μας και ιδιαίτερα η ύπαιθρος, πλήρωσαν ακριβά το τίμημα της εξάχρονης διακυβέρνησης της Ν.Δ.

Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που κληροδότησε η Ν.Δ. στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι και τα συσσωρευμένα χρέη προς τους αγρότες που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ. Συγκεκριμένα, δεν καταβλήθηκε η δεύτερη δόση για τους νέους αγρότες και δεν έγινε η αποπληρωμή των Σχεδίων Βελτίωσης φυτικής και ζωικής παραγωγής που ανέρχονται στο ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου, τα οποία φαίνεται ότι διατέθηκαν από τη Ν.Δ. σε άλλους σκοπούς.

Οι οφειλές αυτές του Υπουργείου αφορούν εκατοντάδες αγρότες που έχουν προβεί σε επενδύσεις αναλαμβάνοντας οικονομικές υποχρεώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές, στις οποίες τώρα δεν μπορούν να ανταποκριθούν, με αποτέλεσμα να υπόκεινται σε όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις που προβλέπονται (σφράγισμα των επιταγών τους και κατασχέσεις του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της επένδυσης).

Επειδή η περαιτέρω καθυστέρηση πληρωμής οφειλών αυτών του Υπουργείου, θα οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή τους συγκεκριμένους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ερωτάται η κα Υπουργός
1. Έχουν εξευρεθεί οι αναγκαίοι πόροι για τις πληρωμές των οφειλών αυτών προς τους αγρότες;
2. Πότε θα γίνει η καταβολή των χρημάτων;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μιχάλης Τζελέπης