20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024
  • Home
  • Δελτία Τύπου
  • «Για ποιούς λόγους αποκλείστηκε ο Ν. Σερρών από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας;»

«Για ποιούς λόγους αποκλείστηκε ο Ν. Σερρών από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας;»

By on 11 Απριλίου 2016 0 36 Views

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, κατέθεσε την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 4649/8-4-2016 Ερώτηση προς τους Υπουργούς: Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Οικονομίας, κ. Γιώργο Σταθάκη σχετικά με τον «αποκλεισμό των Δήμων Σερρών, Νέας Ζίχνης, Ηράκλειας, Βισαλτίας, Εμμ. Παππά και Αμφίπολης του Ν. Σερρών από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας».

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής στην Ερώτησή του: «Το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας προβλέπεται να είναι 8μηνης απασχόλησης αλλά οι 18.500 άνεργοι-ωφελούμενοι πρέπει να προέρχονται μόνο από 51 Δήμους».

            Επειδή, κατά τον κ. Τζελέπη «αποκλείστηκαν οι προαναφερόμενοι Δήμοι, ενώ ο Νομός Σερρών αποτελεί θύλακα ανεργίας και οι άνεργοι που κατοικούν σ’ αυτόν δεν έχουν ουσιαστικά το δικαίωμα υποβολής αίτησης ενώ έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και εμπίπτουν στα ίδια κριτήρια», ζήτησε από τους Υπουργούς να τον ενημερώσουν τους λόγους για τους οποίους εφαρμόζεται το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας μόνο σε 51 Δήμους της χώρας και τους λόγους αποκλεισμού των προαναφερόμενων Δήμων του Ν. Σερρών. Τέλος, ο Βουλευτής αιτήθηκε να του γνωστοποιήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί εάν υπάρχει πρόβλεψη για την εφαρμογή προγράμματος στους υπόλοιπους 276 Δήμους, για πόσους άνεργους και πότε αναμένεται να ανακοινωθεί.