20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024
  • Home
  • Δελτία Τύπου
  • «Τα μεγάλα και τα ψεύτικα λόγια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης οδηγούν τους κτηνοτρόφους σε καθημερινό αδιέξοδο»

«Τα μεγάλα και τα ψεύτικα λόγια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης οδηγούν τους κτηνοτρόφους σε καθημερινό αδιέξοδο»

By on 30 Δεκεμβρίου 2015 0 39 Views

Ο Υπεύθυνος του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με αφορμή τις δηλώσεις των θεσμικών, συλλογικών οργάνων των κτηνοτρόφων προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ερασιτεχνισμός, τα μεγάλα και παχιά λόγια έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο το μεγαλύτερο μέρος των κτηνοτρόφων της χώρας. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι στο Νομοσχέδιο για τις Βοσκήσιμες Γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις, είχα επανειλημμένα τονίσει στον Υπουργό ότι η αλλαγή του ορισμού από βοσκοτόπους σε βοσκήσιμες γαίες κρύβει σοβαρούς κινδύνους γιατί έρχεται σε αντίθεση με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας και θα βρεθούν πολλοί κτηνοτρόφοι εκτός επιδοτήσεων, όπως και συμβαίνει σήμερα.

Επίσης, στη συζήτηση του Νομοσχεδίου αναφερόμουν συνεχώς στον  Νόμο 4264/2014, ο οποίος αν εφαρμοζόταν σήμερα θα είχαν συνταχθεί τα οριστικά διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, θα είχε πραγματοποιηθεί σωστά και ορθολογικά η  κατανομή των επιλέξιμων βοσκοτόπων, και συνακόλουθα θα είχε διεξαχθεί και η κατανομή των ενιαίων ενισχύσεων σε πραγματικούς χρόνους και στους πραγματικούς δικαιούχους και οι κτηνοτρόφοι δεν θα ήταν αντιμέτωποι σήμερα με καταστάσεις πλήρους ανομίας και αναρχίας..

Οι ιδεοληψίες και οι σκοπιμότητες της σημερινής Κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό. Δυστυχώς, σήμερα, οι προβλέψεις μας δικαιώνονται, καθώς με βάση τις μαρτυρίες των θεσμικών, συλλογικών οργάνων των κτηνοτρόφων: «Βοσκοτόπια όμως, δυστυχώς δεν υπάρχουν επιλέξιμα και το Υπουργείο τα έχει δώσει κατά έναν «παράνομο» τρόπο σ’ αυτούς που δεν τα δικαιούνται, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός επιδοτήσεων πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι, διότι έμειναν… εκτός βοσκοτόπων».

Η ειρωνεία συνεχίζεται με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου ότι σήμερα θα πληρωθεί η εξισωτική για το έτος 2015, ενώ παράλληλα δεν έχουν πληρωθεί ούτε κατά το ήμισυ οι εξισωτικές προηγούμενων ετών, η βιολογική κτηνοτροφία και τα βιολογικά.

Επειδή, η Κυβέρνηση της «για δεύτερη φορά Αριστερά» έχει καταστρέψει κάθε παραγωγική δύναμη του τόπου, έχει οδηγήσει σε απελπισία τους παραγωγούς, καλούμε τον Υπουργό αντί να οδηγεί τους παραγωγούς σε ένδικα μέσα, να σταματήσει τα δήθεν επικοινωνιακά του παιχνίδια, να ανοίξει διάλογο με τους παραγωγούς εγκαταλείποντας τους ερασιτεχνισμούς, τις προχειρότητες και τις ιδεοληψίες, για να υπάρξει μία δίκαιη κατανομή των επιδοτήσεων και να τις πάρουν οι πραγματικά δικαιούχοι, οι κατ’ επάγγελμα κτηνοτρόφοι, και όχι οι αρεστοί του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».