20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024
  • Home
  • Δελτία Τύπου
  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τους συνταξιούχους αγρότες

Συνεχίζεται το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τους συνταξιούχους αγρότες

By on 20 Ιουλίου 2011 0 40 Views

Έγκλημα φρικτό που αποτυπώθηκε στη μνήμη όλων και πολύ εύστοχα έδωσε σε μια παράγραφο των απομνημονευμάτων του, ο τότε Αμερικανός Πρόξενος.

Είχε γράψει ο τότε διπλωμάτης: «Ένα από τα δυνατότερα αισθήματα που πήρα μαζί μου όταν έφυγα από τη Σμύρνη, ήταν το αίσθημα της ντροπής, γιατί ανήκα στο ανθρώπινο γένος».

Δυστυχώς η Τουρκία, μέχρι και σήμερα, εξακολουθεί να αρνείται τα φρικτά γεγονότα εναντίον των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, να αρνείται το έγκλημα του Ξεριζωμού και της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής. Αυτή η άρνηση των Τουρκικών Κυβερνήσεων, δημιουργεί εμπόδιο για τη συγχώρεση και την ουσιαστική συμφιλίωση.

Γι αυτό, όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν, πρέπει να υπάρξει ένας εθνικός σχεδιασμός για την παγκόσμια αναγνώριση του εγκλήματος της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης, με σωστή αξιοποίηση αρχών δικαίου και στρατηγικών συνεργασιών με λαούς που γνώρισαν τις Τουρκικές φρικαλεότητες στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Κυρίως θα πρέπει να αναγνωρίσει η Τουρκία την Γενοκτονία των Ελλήνων και μέσω αυτής της αναγνώρισης να συμφιλιωθεί με την Ιστορία.