20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ Τιμοσίδη

By on 20 Δεκεμβρίου 2010 0 42 Views

Πρωτίστως θεωρώ ότι οι παρεμβάσεις που δημοσιοποιήθηκαν για τον νομό μας, ήταν υπερβολικές και ισοπεδωτικές, όσο σε κανέναν άλλο νομό. (Κατάργηση – συγχώνευση σε ποσοστό 42,6 % των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας.)
Με τον τρόπο που έγιναν οι παρεμβάσεις στην εκπαιδευτική αυτή διαδικασία, αδικούνται και στοχοποιούνται οι αλλαγές και εξορθολογισμοί που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και που από καιρό είναι αναγκαίες όπως:
• H ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης • H αξιοποίηση των υπαρχόντων υποδομών για την εφαρμογή των καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας για όλους τους μαθητές και • H διευκόλυνση των εκπαιδευτικών στην παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
Πιστεύω ότι η κάθε τελική απόφαση έπρεπε να είχε γίνει αντικείμενο διαλόγου με την τοπική κοινωνία, λαμβάνοντας υπόψη: α) το συμφέρον των παιδιών, β) ότι κάθε σημαντική αλλαγή, πρέπει να έχει την στήριξη τουλάχιστον ενός μεγάλου μέρους από αυτούς που θα κληθούν να την υπηρετήσουν στην πράξη, γ) να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι ο νομός Σερρών έχει ιδιαίτερες ανάγκες, ως παραμεθόριος. Αντί τούτων όμως ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ισοπεδωτικές και υπερβολικές προτάσεις για τις οποίες φέρουν ευθύνη οι τοπικοί παράγοντες και των δυο πλευρών που εμπλέκονται στην διαδικασία. Οι τυχόν απόλυτες προτάσεις από την μια, η άποψη του να μην αλλάξει τίποτε από την άλλη, καθώς και η έλλειψη διαλόγου οδήγησαν τους αρμοδίους σε υπερβολικές αλλαγές για τον νομό Σερρών. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, παραδέχτηκε ότι στον νομό μας έγιναν υπερβολές και γι αυτό θα προβεί στις απαραίτητες αναθεωρήσεις, αποκαθιστώντας εν μέρει την λογική των πραγμάτων.
Θεωρώ δε ότι πριν τα σχέδια γίνουν Υπουργική απόφαση τα εμπλεκόμενα στην διαβούλευση μέρη, με σύνεση και ηρεμία να επανεξετάσουν τις αλλαγές και να προωθηθούν οι τελικές προτάσεις για το καλό και συμφέρον των παιδιών, της τοπικής κοινωνίας και του νομού μας γενικότερα. “