20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο

By on 28 Αυγούστου 2010 0 38 Views

“«Διάβασα κάπου πως η Διημερίδα αυτή , που διοργανώνουν από κοινού τόσο μεγάλοι επιστημονικοί  φορείς  , φιλοδοξεί να αποτελέσει  ένα βήμα έκφρασης διακεκριμένων επιστημόνων και ειδικών , που με την σειρά τους θα συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εθνικών αναπτυξιακών δράσεων στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας. Πράγματι μιλούμε για δράσεις σε δύο τομείς , μεταφορών και ενέργειας , που αποτελούν χώρους διαρκών επαναστατικών ερευνών και εκπλήσσουν με τα επιστημονικά άλματα που πραγματοποιούνται» είπε ο κ. Τζελέπης και συνέχισε: «Δεν είμαι ειδικός και δεν θα επεκταθώ σε αναφορές κακόηχες για τους ειδικούς.
Απλά επισημαίνω πως οι διοργανωτές της διημερίδας θα πρέπει να αισθάνονται πως έχουν στο πλευρό τους και την πολιτεία , που παρά τις όποιες χρόνιες γραφειοκρατικές της αγκυλώσεις  – η σημερινή Κυβέρνηση καταβάλει σημαντικές και ορατές σε όλους προσπάθειες για να διορθώσει τα κακώς κείμενα- δεν μένει αδιάφορη στην ανάγκη να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην προστασία του περιβάλλοντος».
Παράλληλα, διευκρίνισε: «Ήδη Υπουργική απόφαση για να χρησιμοποιούν τα οχήματα πεπιεσμένο φυσικό αέριο (C.N.G.) ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι εκ κατασκευής χώρο αποθήκευσης του γκαζιού , αποδεικνύει πως η πολιτεία θέλει και στηρίζει πλέον την εφαρμογή του Διεθνή Κανονισμού της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη, των Ηνωμένων Εθνών. Αυτή η στάση της πολιτείας  αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε περιβαλλοντικό επίπεδο , πέρα του οικονομικού με τις τεχνολογικές δράσεις και επενδύσεις που μπορεί να γίνουν».
«Παράλληλα έχουμε και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα με αυξανόμενο ενδιαφέρον από Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς , που οδηγεί τους ερευνητές ακόμη και σε διερεύνηση για τον κοινό τρόπο τροφοδοσίας  ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε όλη την Ευρώπη , Ασία και αλλού. Εξ άλλου η ηλεκτροκίνηση ως τεχνολογία αιχμής , αποτελεί για πολλούς επιστημονικούς φορείς ένας ανεξάρτητος τομέας έρευνας και οικονομικής ανάπτυξης.
΄Ετσι οι διοργανωτές της διημερίδας πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα ευτυχείς που ασχολούνται με θέματα τεχνολογίας και περιβάλλοντος συμβάλλοντας τα μέγιστα σε αυτό  που συνηθίσαμε να ονομάζουμε πράσινη ανάπτυξη.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους εισηγητές για την σημαντική αυτή δραστηριότητα που εξελίσσεται στον τόπο μας και ως βουλευτής τους  ζητώ να με συνυπολογίζουν στην προώθηση των αναμφίβολα σημαντικών επιστημονικών συμπερασμάτων που θα έχουν , και δια της κοινοβουλευτικής μου δράσης να συμβάλλω στην επίλυση τυχόν γραφειοκρατικών προβλημάτων.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Σερραίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης.