20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024

«Παιδεία: Ώρα μηδέν»

By on 22 Φεβρουαρίου 2009 0 45 Views


Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να το θέλουμε, και εμείς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. το θέλουμε. Θέλουμε να κάνουμε και πάλι τον Έλληνα περήφανο. Να ζει την ζωή του με αξιοπρέπεια. Να έχει στην ζωή του όραμα και αισιοδοξία, να μην βλέπει το μέλλον του μαύρο.

Πως θα το καταφέρουμε;

Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε συγκεκριμένους τομείς δράσης που θα προβλέπουν την στήριξη του εισοδήματος, την αναθέρμανση της αγοράς, την ενίσχυση της απασχόλησης και το βασικότερο, το νοικοκύρεμα που επειγόντως χρειάζονται τα δημόσια οικονομικά. Πρωτοβουλίες και δράσεις που ξεκινούν στις 5 του Οκτώβρη.

Δεσμευόμαστε για στήριξη του εισοδήματος και μάλιστα από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης μας. Στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.

Προσδοκούμε στην αναθέρμανση της αγοράς και την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Η προστασία και η ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας, τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας, είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας.

Το νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά, με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου, είναι μια ακόμη δέσμευση μας για την οποία θα εργαστούμε από τις 5 Οκτωβρίου.

Για να έρθουν καλύτερες μέρες, όμως απαιτείται αγώνας. Αγώνας κοινός. Μαζί θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα.