20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024
  • Home
  • Δελτία Τύπου
  • Ο Μ. Τζελέπης ασκεί πίεση για ακόμη μία φορά για το επίδομα παραμεθορίου περιοχής

Ο Μ. Τζελέπης ασκεί πίεση για ακόμη μία φορά για το επίδομα παραμεθορίου περιοχής

By on 15 Δεκεμβρίου 2015 0 40 Views

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης μαζί με άλλους 6 Βουλευτές της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κατέθεσαν Τροπολογία  στο Σχέδιο Νόμου «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Για δεύτερη φορά, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης αιτείται τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου περιοχής για τους υπαλλήλους του Ν. Σερρών.

Αξίζει να υπογραμμιστεί, ότι το 2011, ο κ. Τζελέπης είχε στείλει την υπ’ αριθμ. Α.Π.: 270/13-10-2011 Επιστολή, προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για την εξαίρεση του Νομού Σερρών από τις παραμεθόριες περιοχές. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής είχε επισημάνει τότε ότι: «αναιτίως εξαιρείται ο Νομός Σερρών από τις παραμεθόριες περιοχές, καθώς, πέρα από το στοιχείο της απόστασης από τα χερσαία σύνορα, προκειμένου να χαρακτηρισθεί μια περιοχή ως «Παραμεθόρια και Απομακρυσμένη» οφείλεται να προσμετρηθούν και άλλα χαρακτηριστικά αυτής όπως π.χ. η πραγματική δυνατότητα πρόσβασης από και προς αυτή, η δυνατότητα επικοινωνίας και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών και σε τελική ανάλυση η σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου πραγματική ανάγκη ενίσχυσης και παροχής κινήτρων, με σκοπό τόσο την βελτίωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος όσο, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, την προσέλκυση ενδιαφέροντος προκειμένου (δημόσιοι) κυρίως υπάλληλοι να εγκατασταθούν σε έναν νομό, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να στελεχώσουν επαρκώς, επαξίως και αποτελεσματικώς την δημόσια διοίκηση της περιοχής».

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής είχε επισημάνει στην Επιστολή του ότι: «Η αποστέρηση, έστω και του μικρού ποσού το οποίο μέχρι σήμερα καταβαλλόταν  επέρχεται και μια επιπλέον ουσιαστική απαξίωση, καθώς με τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως παραμεθόριας, πλέον παύει η ευνοϊκή μοριοδότηση στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, το ευνοϊκό καθεστώς στις μετατάξεις, η υποχρεωτική συνυπηρέτηση συζύγων, γεγονός το οποίο δημιουργεί ένα αποτρεπτικό πλαίσιο είτε για να εγκατασταθεί κάποιος στην περιοχή είτε να επιστρέψει σ’ αυτή».

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και πιέσεις, ο τέως Υπουργός Οικονομικών είχε αποδεχτεί το αίτημα του Βουλευτή Ν. Σερρών και είχε αποκατασταθεί πλήρως μία μεγάλη αδικία.

Ωστόσο, η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο άρθρο 19 του Σχεδίου Νόμου «τελείως αιφνιδιαστικά, αδικαιολόγητα και αυθαίρετα ορίζει εκ νέου τους δικαιούχους Δημοσίους Υπαλλήλους του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών και εξαιρεί της καταβολής του Υπαλλήλους που υπηρετούν στον Νομό Σερρών. Η πρωτοβουλία αυτή της Κυβέρνησης δεν αφαιρεί απλά μια αναγκαία εισοδηματική πρόσοδο για τους υπηρετούντες στον εν λόγω Νομό, αλλά ανατρέπει και τον προγραμματισμό οικογενειών, η επιλογή των οποίων για την υπηρέτηση τους σε παραμεθόριες περιοχές, έλαβε υπ’ όψιν και την ύπαρξη του συγκεκριμένου επιδόματος. Ο συγκεκριμένος Νομός τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει δραματικά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα τα αποτελέσματα της κρίσης, λόγω και των αθρόων μετεγκαταστάσεων επιχειρήσεων και κεφαλαίων στις «εκτός φορολογικού συναγωνισμού» χώρες των βορείων συνόρων μας»

Για τους παραπάνω λόγους ο Βουλευτής αιτείται για ακόμη μία φορά «να αναθεωρήσει η Κυβέρνηση την απόφαση της αυτή και να χορηγείται επίδομα Παραμεθορίου για τους υπαλλήλους που υπηρετούν στον Νομό Σερρών, οριζόμενο σε εκατό (100) ευρώ μηνιαίως».