20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024
  • Home
  • Δελτία Τύπου
  • Ο Μ. Τζελέπης έφερε στην Βουλή το αίτημα των Καρκινοπαθών του Ν. Σερρών

Ο Μ. Τζελέπης έφερε στην Βουλή το αίτημα των Καρκινοπαθών του Ν. Σερρών

By on 15 Μαρτίου 2016 0 42 Views

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ Μιχάλης Τζελέπης έφερε στην Βουλή το αίτημα των καρκινοπαθών του Ν. Σερρών για την «προμήθεια των φαρμάκων τους από τον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης».

Ειδικότερα, στην υπ’ αριθμόν Α.Π.:3870/10-3-2016 Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Σοβαρά προβλήματα ως προς την προμήθεια φαρμάκων αντιμετωπίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι καρκινοπαθείς του Νομού Σερρών. Είναι γνωστό ότι το κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Αθηνών προμηθεύει τα φάρμακά του στον ΕΟΠΥΥ του Νομού Σερρών. Ωστόσο, έχουν καταγραφεί μεγάλες καθυστερήσεις και τεράστια αναμονή των ασθενών ως προς την παραλαβή των φαρμάκων, περίπου 20-25 ημέρες. Για τους λόγους αυτούς, πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Θεσσαλονίκη και να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, γιατί οι συνταγές που τους χορηγούνται είναι μηνιαίες, ενώ παράλληλα, η έλλειψη φαρμάκων και η μη τήρηση της αγωγής τους θέτει σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή».

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Τζελέπης ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό να τον ενημερώσει εάν προτίθεται να προβεί σ’ όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου το φαρμακείο του Νομού Σερρών να προμηθεύεται τα φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, περιορίζοντας σημαντικά με αυτόν τον τρόπο τον χρόνο παράδοσής των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς και κατ’ επέκταση στις υπόλοιπες κατηγορίες των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, όπως επίσης και στην περίπτωση που είναι θετικός προς αυτή την κατεύθυνση να του γνωστοποιήσει το χρονοδιάγραμμα έκδοσης της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης.