20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024

Οι προτάσεις ανάπτυξης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

By on 30 Σεπτεμβρίου 2009 0 45 Views

Στις 4 Οκτωβρίου γυρίζουμε σελίδα. Με κυβέρνηση το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου χτίζουμε ένα δίκαιο και λαμπρό μέλλον για την Ελλάδα και τα παιδιά μας. Βάζουμε ένα τέλος στους κομματικούς εκβιασμούς των STAGE και στις ρουσφετολογικές τοποθετήσεις. Ο υποψήφιος βουλευτής κ. Μιχάλης Τζελέπης μιλώντας με κατοίκους στην περιφέρεια του Νομού κάνει γνωστό το πρόγραμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., το οποίο δημιουργεί συνθήκες για την αύξηση της απασχόλησης και δίνει προοπτική εργασίας στον άνεργο, λαμβάνοντας μια σειρά μέτρων:

  • Αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων έως 30 ετών και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότη και του απασχολούμενου για μία τετραετία: κατά 100% το πρώτο έτος, κατά 75% το δεύτερο, κατά 50% το τρίτο και κατά 25% το τέταρτο έτος. Για τα άτομα με αναπηρία, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 100% επεκτείνετε κατά έναν ακόμη χρόνο, ενώ προϋπόθεση για την ένταξη θα αποτελεί η δέσμευση του εργοδότη να μην προβαίνει σε απολύσεις, τόσο κατά τη διάρκεια του προγράμματος όσο και για διάστημα ενός χρόνου πριν και μετά απ΄ αυτό.
  • Τα επιδοτούμενα προγράμματα θα χαρακτηρίζονται «επαγγελματικής κατάρτισης» νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας και θα εποπτεύοντα από έναν ή περισσότερους φορείς εκπαίδευσης-απασχόλησης. Η εξάμηνη κατάρτιση θα είναι αποκλειστικά ¨πρακτική», θα παρέχεται μόνο μία φορά ανά εκπαιδευόμενο και θα στοχεύει στη σύνδεση των αποφοίτων μεταλυκειακής εκπαίδευσης με την ελεύθερη αγορά εργασίας και όχι με τον δημόσιο τομέα, όπως γίνεται με τα stage.
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού ημερομισθίου και σύνδεσή του με προγράμματα επιδοτούμενης κοινωνικής εργασίας, ουσιαστικής επανεκπαίδευσης και επανακατάρτισης για νέους και ηλικιωμένους ή χαμηλής εξειδίκευσης απολυμένους.
  • Κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ανέργους μέχρι 30 ετών, αλλά και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα διακόψουν την εργασία τους και δεν θα έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.