8 Μαΐου 2024
  • 8 Μαΐου 2024

Ξεκινάει η διάθεση της φοροκάρτας

By on 11 Οκτωβρίου 2011 0 60 Views

Ξεκίνησε, από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, η διάθεση από τις τράπεζες, της φοροκάρτας για τη συλλογή των αποδείξεων. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να την προμηθεύονται χωρίς κόστος από τις τράπεζες και να τη χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους υπό την προϋπόθεση ότι το κατάστημα με το οποίο συναλλάσσονται διαθέτει το ειδικό μηχάνημα POS (που χρησιμοποιείται και για τις πιστωτικές κάρτες).

Ειδικότερα, πρόκειται για την κάρτα στην οποία θα καταγράφονται ηλεκτρονικά οι αποδείξεις των δαπανών των φορολογούμενων, που θα απαλλαγούν έτσι από την υποχρέωση συγκέντρωσης των αποδείξεων σε φυσική μορφή.

Ωστόσο, η πλήρης εφαρμογή της φοροκάρτας για όλες τις δαπάνες των καταναλωτών δεν είναι εφικτή, αφού πολλές εμπορικές επιχειρήσεις στην αγορά δεν διαθέτουν τα ειδικά μηχανήματα POS, που είναι απαραίτητα για τη χρήση της φοροκάρτας. Εξάλλου, αναμένεται και η αποστολή, από το υπουργείο Οικονομικών, της σχετικής εγκυκλίου, που θα περιέχει αναλυτικές οδηγίες προς τις τράπεζες για τη διάθεση της φοροκάρτας.