20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024
  • Home
  • Δελτία Τύπου
  • Ερώτηση στη Βουλή για τον παράνομο τζόγο και την φοροδιαφυγή

Ερώτηση στη Βουλή για τον παράνομο τζόγο και την φοροδιαφυγή

By on 15 Μαΐου 2011 0 38 Views

Δεν προβλέπεται στο νόμο τέτοια ρύθμιση περί αγροτικού πετρελαίου. Θα προβλεφθεί. Μπορώ όμως να κάνω μία δήλωση ότι με ανάλογο τρόπο από αυτόν που προβλέπεται για το πετρέλαιο θέρμανσης θα ρυθμισθεί και το θέμα του αγροτικού πετρελαίου. Διότι συνάδελφοι, όπως ο κ. Τζελέπης, ο κ. Μακρυπίδης, η κυρία Αντωνίου Θέσατε το θέμα αυτό. Λοιπόν, όπως θα ρυθμιστεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2013, η σχέση πετρελαίου κίνησης-θέρμανσης θα ρυθμισθεί με ανάλογο μηχανισμό και το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου για να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες».
Το Αγροτικό πετρέλαιο μαζί με το πετρέλαιο θέρμανσης –κίνησης είναι ένα ζήτημα για το οποίο ο Βουλευτής Μιχάλης Τζελέπης έχει κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις.
Στις 2/5/2011 κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους ερώτηση στην Βουλή με θέμα Πετρέλαιο θέρμανσης και πετρέλαιο αγροτικό στην ερώτηση μεταξύ των άλλων επεσήμαναν: Πρώτον: Να μην επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά, ιδίως σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, όπου επικρατούν ιδιαίτερες συνθήκες, αφού το κόστος θέρμανσης απορροφά μεγάλο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Η μέριμνα αυτή, κάτω απ’ τις παρούσες συνθήκες, αποτελεί όρο επιβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.
Δεύτερον: Το πετρέλαιο αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων. Εκτιμούμε εξάλλου, ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει τομέα – κλειδί για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την πράσινη ανάπτυξη, με άμεσα και απτά αποτελέσματα, που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα. Αυτό σημαίνει, εκτός όλων των άλλων, και μέριμνα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Η άποψή μας είναι, ότι το “αγροτικό πετρέλαιο„ , με την έννοια του μειωμένου κόστους του πετρελαίου για αγροτική χρήση, είναι μια θετική και αναγκαία επιλογή, που πρέπει να εξετασθεί και να σχεδιασθεί λεπτομερώς, πριν παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Στις 7/6/2011 κατά την συζήτηση του μεσοπροθέσμου ο Μιχάλης Τζελέπης τόνισε: «Ως προς τα μέτρα, η εξίσωση του στο πετρέλαιο θέρμανσης – κίνησης επιβαρύνει τα νοικοκυριά της βόρειας Ελλάδας δυσβάσταχτα και πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε να μην υπάρξει αυτή η επιβάρυνση. Παράλληλα, το ίδιο θα πρέπει να υπάρξει για τον αγροτικό τομέα, όσον αφορά το αγροτικό πετρέλαιο, αν θέλουμε να καταστεί ανταγωνιστικός».
Συνεχίζοντας τον αγώνα του για το αγροτικό πετρέλαιο στην συνεδρίαση του διευρυμένου Κ.Τ.Ε. Οικονομικών στις 15-6-2011 κατά την συζήτηση του μεσοπροθέσμου ζήτησε:
1. Να θεσμοθετηθεί πλέον το Αγροτικό Πετρέλαιο για να μην επανέλθουμε και πάλι μετά από ένα χρόνο στην ίδια συζήτηση.
2. Να υπάρξει αναδιανεμητικός μηχανισμός ως προς την θέρμανση των νοικοκυριών της Βόρειας Ελλάδας και
3. Μείωση του ΦΠΑ στα Γεωργικά Εφόδια για να έχουμε τον πρωτογενή τομέα της Οικονομίας μας ανταγωνιστικό γιατί ο αγροτικός τομέας είναι αυτός που μπορεί να παράγει πλούτο σε ένα χρόνο και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Ο βουλευτής σήμερα 30-6-2011 μετά και την εκ νέου τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου από το βήμα της Bουλής για την θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου ήρθε σε επαφή με τον Υπουργό Γεωργίας κ. Σκανδαλίδη ούτως ώστε από κοινού με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να προχωρήσουν και να οριστικοποιήσουν την θεσμοθέτηση του Αγροτικού Πετρελαίου για να μην υπάρξουν στο μέλλον προβλήματα και να συνεχίσει ο αγροτικός τομέας να είναι ανταγωνιστικός.”