9 Μαΐου 2024
  • 9 Μαΐου 2024
  • Home
  • Δελτία Τύπου
  • Ερωτήσεις για σημαντικά προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών

Ερωτήσεις για σημαντικά προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών

By on 26 Σεπτεμβρίου 2011 0 45 Views

Η Υπουργός αφού άκουσε με ενδιαφέρον αυτά τα οποία ανέπτυξαν κυρίως οι εκπρόσωποι του ΤΕΙ, τα οποία είχε τονίσει και ο κ Τζελέπης την προηγούμενη εβδομάδα, με σημαντικότερο θέμα την πρόσληψη επί πλέον εκτάκτων εκπαιδευτικών στο ΤΕΙ Σερρών ώστε να συνεχισθεί η εύρυθμη λειτουργία του και η σταθερή ποιότητα στην παρεχομένη εκπαίδευση,
1. Δέχθηκε να μπορεί το ΤΕΙ να χρησιμοποιήσει τις πιστώσεις που έχει για το οικονομικό έτος 2011 το δε υπόλοιπο χρήσης 2011 να μεταφερθεί στην χρήση του 2012
2. Να επιλυθούν τα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα υπάρχουν σε συνεργασία της Διοίκησης του ΤΕΙ με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου κ. Παπάζογλου γι αυτό το θέμα.
3. Επίσης δέχθηκε παράλληλα, από τις 400 νέες θέσεις εκτάκτων που θα προκηρυχθούν με κατανομή στα ΤΕΙ της χώρας, να δοθούν αναλογικά επί πλέον θέσεις στο ΤΕΙ Σερρών αφού όμως πρώτα διευκρινισθούν τα στοιχεία ως προς τον ακριβή αριθμό των ενεργών φοιτητών που έχει το Υπουργείο σε σχέση με αυτά που έχει το ΤΕΙ., ζήτησε δε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες από το σερραϊκό ΤΕΙ προς το υπουργείο, για να μπορέσει να ορισθεί και ο ακριβής αριθμός των εκτάκτων καθηγητών.
Μέσα από έναν γόνιμο διάλογο η Υπουργός πρότεινε μια και έχει σαφή πλέον εικόνα για την ποιότητα της εκπαίδευσης του ΤΕΙ Σερρών και την καλή του λειτουργία, το σερραϊκό Ίδρυμα να προχωρήσει και σε Αγγλόφωνα τμήματα. Επίσης πρότεινε την συνεργασία του με Γερμανικά τεχνολογικά ιδρύματα, από τα οποία το ΤΕΙ Σερρών θα μπορέσει να αποκομίσει εμπειρία σύνδεσης σπουδών με επαγγελματική σταδιοδρομία και άλλες εκπαιδευτικές εμπειρίες κατ’ αναλογία με τα ιδρύματα του εξωτερικού.
Σ’ αυτόν τον διάλογο που άνοιξε το Υπουργείο με το ΤΕΙ Σερρών, για τυχόν προβλήματα που ίσως προκύψουν ο βουλευτής Μιχάλης Τζελέπης θα είναι και πάλι αρωγός στην υποστήριξη των αιτημάτων του ΤΕΙ Σερρών.”