20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧ.ΤΖΕΛΕΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

By on 30 Ιανουαρίου 2016 0 41 Views

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι η γιορτή της εκπαίδευσηςη γιορτή των σχολείωνη γιορτή της σπουδάζουσας νεολαίας, η οποία στοχεύει στην μόρφωση και στην καλλιέργεια αξιών.

Το επίκεντρο της Θρησκευτικής αυτής γιορτής είναι ότι οι Τρεις Ιεράρχες προσπάθησαν να καλλιεργήσουν ηθικές αξίες στους νέους: αξίες του Χριστιανισμού, αξίες της αλληλεγγύης, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να έχουν σταθερό βηματισμό στη ζωή τους και κατευθυντήριο οδηγό την προσφορά τους στην κοινωνία, στο Έθνος, στη χώρα τους.

Στη σημερινή εποχή, όπου η Παιδεία βιώνει την «απαξίωσή της», η «αριστεία καταργείται», ο Πολιτισμός δεν πρωτοστατεί στα ενδιαφέροντα των νέων, η «κατανάλωση» υλικών αγαθών ατονεί το πνεύμα και την ψυχή τους, πρέπει να επανεπενδύσουμε ουσιαστικά στην αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος έτσι ώστε η χώρα μας να μην βρεθεί στα αδιέξοδα των οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων, να μην διώχνει στο εξωτερικό τα παιδιά της και οι πνευματικοί άνθρωποι να αφοσιωθούν στην «Αναγέννηση» της Κοινωνίας και των αξιών της.

Ανεξάρτητα από το ποιος είναι Υπουργός και τι πιστεύει για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών το ζητούμενο είναι ένα: να δώσουμε όραμα στους νέους και ηθική ανάταση στους πολίτες.