20 Μαΐου 2024
  • 20 Μαΐου 2024
  • Home
  • Δελτία Τύπου
  • «Από ποιούς Οργανισμούς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αιτήθηκε η Κυβέρνηση την μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας;»

«Από ποιούς Οργανισμούς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αιτήθηκε η Κυβέρνηση την μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας;»

By on 6 Ιουλίου 2016 0 45 Views

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης επανέφερε ξανά το Ερώτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο για «τους εποπτευόμενους Οργανισμούς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τους οποίους αιτήθηκε η Κυβέρνηση την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Ειδικότερα, στην υπ’ αριθμόν Α.Π.: 6772/451/6-7-2016 Ερώτηση-ΑΚΕ που κατέθεσε ο κ. Τζελέπης αναφέρει ότι: «Με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 3346/240 Ερώτηση-ΑΚΕ που κατέθεσα στις 19-2-2016, είχα ζητήσει να καταθέσετε αναλυτικά τους Οργανισμούς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τους οποίους αιτηθήκατε, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος» (ΦΕΚ Α΄41/20.4.2015) που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του Νόμου 4323/2015 (ΦΕΚ Α΄ 27.4.2015), την μεταφορά των κεφαλαίων τους και των ταμειακών διαθεσίμων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδας. Επειδή δεν έλαβα καμία απάντηση και λόγω του γεγονότος ότι οι περισσότεροι Φορείς καταγράφουν ανεξόφλητες οφειλές προς τους πολίτες για τα έτη 2014-2015, επανέρχομαι εκ νέου στο Ερώτημα αυτό».

 Mε βάση τα παραπάνω, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει αναλυτικά τους οργανισμούς που κατέθεσαν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως επίσης και το συνολικό ύψος των καταθέσεων τους. Επίσης, ο κ. Τζελέπης αιτήθηκε από τον Υπουργό να του γνωστοποιήσει εάν έχει επιστραφεί μέρος ή σύνολο των χρημάτων, ιδιαίτερα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στον ΕΛΓΑ που καταγράφουν ανεξόφλητες οφειλές προς τους αγρότες για τα έτη 2014 και 2015, καθώς επίσης και το χρονοδιάγραμμα για την ολική επιστροφή των χρημάτων προς τους Οργανισμούς αυτούς.